5 Results
Музејски збирки

МУЗЕЈСКА КОЛЕКЦИЈА – САТОВЧА

Closed

2950 Satovcha Municipality of Satovcha

Музејска колекција "МОСТ ПОМЕЃУ МИНАТОТО И ИДНИНАТА" презентира теми, кои претставуваат интерес за посетитителите и…

Атракции Лов и риболов

ДРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО “ДИКЧАН”

Open now

Administrative building 2950 Satovcha 39 Todor Shopov Str.

За љубителите на ловечките авантури, Државното ловечкко стопанство "Дикчан" е најпосакувано место за лов и…

Архитектонски Резервации

АРХИТЕКТОНСКИ РЕЗЕРВАТ – ДОЛЕН

2968 Dolen village, Municipality of Satovcha

Селото Долен е типично високо планинско село (1020 метри надморска височина), кое се наоѓа во…

ОПШТИНА САТОВЧА

Closed

2950 Satovcha, 37 Todor Shopov Str.

Општина Сатовча се наоѓа во Југозападните Родопи и зафаќа делови од долината на реката Места…

Историски места

СЕЛО ПЛЕТЕНА

2954 Pletend, Municipality of Satovcha

Село Плетена спаѓа во историско-географската област Чеч - позната по тоа што долги години е…